Reglene for Mongol Rally er få:  

  1. Bilen må være liten og dårlig. Begrensning på motorstørrelse er 1,0 l.
  2. Man må klare seg selv, helt fra Oslo til Mongolia.
  3. Veldedig formål. Mongol rally er ikke bare et eventyr, men også et veldedighetsløp hvor konkurrentene samler inn penger.

Sven, Ludvig og Torstein valgte en Toyota Yaris (2000 årsmodell på 998 kubikkcm og med 200 000 km) som var helt «innafor» regelverket og tok navnet Team Yaristan. Sabonas vannbrønnprosjekt i Zimbabwe ble også valgt som veldedighetsformål. Som «Team Yaristan» selv påpeker, «Det er den norske organisasjonen Sabona som har prosjektet og som vi er stolte av å få samarbeide med. Vann er på bunnlinja i Maslows behovspyramide og blir dermed vårt bidrag til verden og samtidig øke bevisstheten om hvor lite som skal til for å hjelpe mange!»

Med tanken full og en donasjonskampanje på Facebook (med mål om å samle inn kr. 100 000) begynte eventyret. Den planlagte og den faktiske reiseruten har vært tilgjengelig hele reisen og vi i Sabona har fulgt godt med, og lært oss mye om nye deler av verden. Team Yaristan har nå kommet frem til Mongolia, men det gjenstår flere dager over røffe veier før de kan komme seg tilbake til Oslo, dog denne gang med fly (bilen sendes hjem)! Vi gleder oss til å se dem igjen og er så takknemlig for at de valgte å støtte Sabona.

Du kan følge Team Yaristan på Facebook. Dersom du ønsker å bidra til Team Yaristans brønn i Zimbabwe kan du donere via Facebook eller VIPPS til #13214 (merk VIPPPS med Mongol Rally). Dersom du er så eventyrlysten at du kunne tenke deg å delta i Mongol Rally i fremtiden så finner du mer informasjon her: Mongol Rally.