Zimbabwe har gått inn i regntiden og igjen er håpet at dette er året hvor etterlengtet regn kommer. Det har vært tunge år hvor regn har uteblitt som har ført til store konsekvenser.
I byene får folk kun vann fra springen en gang i uken, noen ganger annenhver uke og de står i timevis i kø daglig ved offentlige knutepunkter og private brønner for å betale opptil 8 USD for å fylle opp en bøtte med vann.
På landsbygda har mangel på vann satt mennesker, dyr og dyrket jord i fare.
Sabona sine brønner er alle i drift og blir godt tatt vare på av de lokale som fikk deltatt på kurs. Vi planlegger 2 nye brønner dette året i nærliggende landsbyer. Alle grønnsakhagene og kyllingoppdrett- anleggene er sikret. Flere og flere skaffer sin egen inntekt på prosjektene!

Dere har sørget for at Sabona har kunnet dele ut mat til barna som går på skolene og deres familier. Covid-19 pandemien har hatt enorme økonomiske konsekvenser for et allerede hardt rammet arbeidsmarked hvor 95% er arbeidsledige. Zimbabwe begynner sakte, men sikkert å åpne opp igjen, under sterke restriksjoner. Det er rundt 8 400 som har testet positivt til korona i landet og 245 dødsfall. Testene koster mellom 25 og 60 USD, noe de færreste har råd til.
Inflasjonen øker og prisstigningen på varer og tjenester skjer daglig. Leger, sykepleiere og lærere har streiket, og når skolene nå begynner så smått å åpne igjen etter Lockdown, så har lærerlønnen gått opp til 1 400 kr i mnd. etter forhandlinger, men en matrasjon for en familie pr. måned er tilsvarende 2 200 kroner. Transportkostnader, skolepenger, elektrisitet og husleie som øker hver dag, gjør hverdagen ufattelig tung, også for de få som har en jobb å gå til.

Over 60% av befolkningen står i akutt hungersnød og området vi jobber i er hardest rammet.

Sabona sitt team i Zimbabwe har siden pandemien rammet landet, sprengjobbet både for å sikre cov-19 tiltak og for å sikre prosjektene, noe de har lykkes med. I august begynte vi å ta opp arbeidet med ulike prosjekter, som ble satt på hold under Lockdown og permitteringer. Fullføring av skolekjøkken, store fremskritt i videre planlegging av Sabona Development Centre, samt livsreddende operasjoner har blitt gjennomført. Vi har også benyttet tiden til å forankre exit strategier, ekspertise og styrke organisasjonens kompetanse. Det er et blomstrende team, som ikke gir opp, tross enorme utfordringer. De står støtt og sprer entusiasme hvor hvert skritt vi tar sammen! Det er en enorm styrke og vi vil fortsette å skape drømmer og virkeliggjøre de- sammen med dere.

Tusen takk for at dere gjør det mulig!

 

JULEGAVETIPS: Billetter til Standup Aid 2021!

Årets Standup Aid gikk av stabelen 14. september for 16. år på rad. Og denne gang mot alle odds! Vi er stolte og glade for at vi fikk gjennomført arrangementet i denne spesielle tiden og takker Latter og alle komikerne som stilte opp gratis. Sammen med dere og alle som kom samlet vi inn 181.984 kroner og har sikret tusenvis av mennesker mat i tiden som kommer! Hold av 20. september til Standup Aid 2021. Da satser vi på å være tilbake med full sal, auksjon og stand. Bare å glede seg til årets morsomste gode gjerning! Ta kontakt med oss om bestilling av billetter.

 

Vår samarbeidspartner Nortel har nå tatt første steget mot børs!

 

Dette samarbeidet vil gi verdifull støtte for Sabonas ambisiøse prosjekter i Zimbabwe.
Nortel er første teleselskap i Norge som tilbyr et abonnement med fast pris, grenseløs bruk og Telenordekning. Nortel er et annerledes teleselskap for små og mellomstore bedrifter og en klar utfordrer til duopolet i det norske telemarkedet. Målet er å få så mange bedrifter som mulig i vårt nettverk til å bytte mobilabonnement til Nortel. Noe å tenke på?

Les mer om børslanseringen her

 

Sabona har igangsatt dugnadssalg av noe vi alle trenger nå - antibak!

Støtt to gode saker i én! FOR Sabona MOT korona.

Pris: 199,- pr. stk.
En eske (24 stk): 4.750,- 

Om produktet: 500 ml pumpeflaske, EU-godkjent, effektiv mot virus og bakterier, 75% etanolbasert, skånsom mot hendene, gel som trekker raskt inn i huden, uten parfyme.

Kan kjøpes i vår VIPPS-butikk eller bestilles via mail info@sabona.no
For større bestillinger og fakturaspørsmål ta kontakt med petter@sabona.no
Varene kan hentes på Sabonas kontor i Hausmannsgate 29 evt. leveres etter nærmere avtale (kun Oslo-området).