Artikler

Jonas Bergland og Ole Soo reiste ned som frivillige

I samarbeid med Sabona, samlet sykepleier Ole Soo og lege Jonas Bergland inn store midler til medisiner og utstyr som mangler i våre områder i Zimbabwe. Videre reiste de ned til Dopota og bidro til behandling av over 200 pasienter. Tusen takk for deres bidrag!

Les mer

Syklonen Idai

I mars traff syklonen Idai voldsomt i østre deler av Zimbabwe og mange ble hardt rammet. I den forbindelse har Sabona sendt ned klær og medisiner for å hjelpe ofrene. Klær donert fra Bergans ble i slutten av mars delt ut til mange av dem som har mistet alt de eier. Stor takk til Agathe og Rudos for hjelp til koordinering og utdeling av klærne.

Les mer

Reisebrev - "It never rains for the poor, it only pours"

Vi gikk inn i 2019, hvor sårt trengt regn uteble og avlinger tørket ut. Prisstigninger som resulterte i verdens høyeste bensinpris førte til at folket tok til gatene. Den 15 mars traff syklonen Idai, Zimbabwe. Vi var da på vei med lege Jonas Bergland og Ole Soo som skulle jobbe frivillig. Sabona Trust ba om hjelp til å bidra også til flomofrene. Alle i Zimbabwe bidro med det lille de kunne. Sabona har sendt viktig nødhjelp i form av klær og medisiner til de som ble rammet hardest i tillegg til å jobbe hardt for å opprettholde våre prosjekter de siste månedene. Tusen takk til alle som har bidratt, uten dere hadde det ikke vært mulig. Dere er med på å gjøre verden til et bedre sted!

Les mer

StandUp Aid 16. september 2019

StandUp Aid har 15 års jubileum den 16. september!
Med kremen av komikere, overraskelser og en spennende auksjon ønsker vi deg med på feiringen! 

Billetter ligger ute for salg så vær rask å sikre deg billett i dag. De går fort unna!

Les mer

Sabona søker praktikanter!

Bærekraftige prosjekt – Lokal utvikling – Fokus på positivitet

Ønsker du å skaffe deg spennende og relevant erfaring innenfor bistand og utvikling? Ønsker du å gjøre noe meningsfylt samtidig som du selv bygger CV? Ønsker du å ta ansvar for viktige prosjekt som fører til konkrete og bærekraftige resultater?

Les mer

Julebrev 2018

Kjære Sabonafamilien

Vi hadde ikke klart oss uten deg!

Les mer

Sabona trenger flere engasjerte praktikanter

Ønsker du å lære mye og hjelpe andre. Bli med! Sammen utgjør vi en stor forskjell.  

Les mer

Admincontrol støtter Sabonas nye "Development Centre"!

Admincontrol har støttet Sabonas arbeid i flere år. Vi er meget takknemlige for å ha dem som bedriftspartner og for alt de gjør for oss!People picking tomatos

Les mer

Valg i Zimbabwe

Jeg landet atter igjen i Zimbabwe i en svært spennende og historisk tid med mye usikkerhet.

Les mer

Leap Learning - første i Zimbabwe!

I juli samlet to familier inn midler til en Learning Lab som er utviklet av en norsk grunder, Marit Linnebo Olderheim.  Straks etter innsamlingen og mens stemmene enda ble talt opp, var de alle ankommet landsbyen. En stor dag for store og små!

Les mer

Mongol Rally - Blir en brønn i Zimbabwe

Før sommeren fikk Sabona besøk av tre tidligere studiekamerater fra NTNU (Sven Hove, Ludvig Nielsen og Torstein Søreide Skogedal) som hadde meldt seg på livets eventyr: Mongol Rally! Fra midten av juli til slutten av august skulle de kjøre fra Oslo til Tsjekkia (Praha) og videre til Mongolia (Ulan Bator).

Les mer

Vålerenga spiller for livet - 13. oktober

Damelaget til Vålerenga spiller for mer enn seier og poeng. De spiller for å bedre livene til ungdommene i Sabonas prosjekter.

Les mer

Folkefest i Nydalen, - 6. september

Løp en tur, bli underholdt og bidra til en bedre hverdag for Sabonas barn i Zimbabwe!

Les mer

Skoleaksjon på Jar skole

Tusen takk til Jar skole for en fantastisk bistandsaksjon og donasjon!

Les mer

Støtt Vålerenga Fotball Damer - kjøp sesongkort!

Vålerengas elite-damer spiller med Sabona på brystet. Dette er en kjempefin eksponering for Sabona og vårt arbeid og visjon. Derfor håper vi mange ønsker å kjøpe sesongkort til Vålerenga Damer sine kamper, eller om man vil kjøpe i gave til noen som er interreserte!

Les mer

Bli med på Kickoff med Vålerenga

Sabona og Vålerenga spiller på lag, og derfor er vi med på å tjuvstarte sesongen med KICKOFF 2018!

VÅLERENGA - START 16:00.

Les mer

Siste nyhetsbrevet i 2017

Kjære Sabonavenner,

Først og fremst ønsker vi dere et riktig godt nytt år!

Les mer

Fellessamling ved Løvenstad skole

Flott fellessamling med en av våre samarbeidsskoler! Løvenstad skole arrangerer hvert år en skolejogg der de samler inn penger til sin fadderskole i Dopota. Hele 6500 kr ble samlet inn under årets arrangement! Tusen takk for engasjementet Løvenstad! Sammen utgjør vi en varig forskjell i menneskers liv!

 

Les mer

Vi gratulerer vår samarbeidspartner Vålerenga Fotball Damer med ny storstue!

For første gang på 104 år skal Vålerenga endelig få sin egen hjemmebane. På Valle Hovin vil våre samarbeidspartnere Vålerenga Fotball Damer spille sine hjemmekamper fremover. Vi gratulerer!

Les mer

Mayibongwe - en inspirasjon for oss alle!

Mayibongwe Tembo har vært med i fadderordningen til Sabona siden han gikk i førsteklasse. I dag er han 17 år og har begynt på videregående skole!

Les mer

Første skoledag

Da var første skole dag vel overstått. Skolen spiller en veldig viktig rolle i et barns liv. Skolen er med på å forme hvordan barna våre vil bli som voksne. Her i Norge tar vi skolegangen for gitt! 

Les mer

Det har aldri vært morsommere å støtte en god sak!

Aldri vært på StandupAid før? Fortsatt usikker på hva det er? Ta en titt på videoen under og bli overbevist om at dette er en kveld du ikke kan gå glipp av!

StandUp Aid 2017

Les mer

De Gode Nyhetene

Den beste måten å hjelpe folk ut av fattigdom er ofte å la de hjelpe seg selv. Lær mer om hvordan Sabona gjør dette i denne episoden av De Gode Nyhetene fra Kavlifondet 

 

Les mer

God sommer!

Solfylte sommerdager i Norge og kalde vinterdager i Zimbabwe markerer at vi er halvveis inn i 2017. Det har vært et begivenhetsrikt halvår og vi er stolte over det vi har fått til sammen med dere!

Her er en kort oppsummering av noe av det viktigste som har skjedd det siste halvåret
Les mer

Side 1 av 7   >  >>

Meld deg på vårt nyhetsbrev: