Artikler

Vi gratulerer vår samarbeidspartner Vålerenga Fotball Damer med ny storstue!

For første gang på 104 år skal Vålerenga endelig få sin egen hjemmebane. På Valle Hovin vil våre samarbeidspartnere Vålerenga Fotball Damer spille sine hjemmekamper fremover. Vi gratulerer!

Les mer

Daglig leder som sikrer utdannelse for barn og unge i Zimbabwe

Spennende mulighet til å være med på å utvikle Sabona videre!

Er du den som kan bidra til at vi flerdobler størrelsen på en ideell organisasjon som allerede har lykkes med å utdanne over 12.000 barn og unge i Nord-Matabeleland sørvest i Zimbabwe?

Les mer

Mayibongwe - en inspirasjon for oss alle!

Mayibongwe Tembo har vært med i fadderordningen til Sabona siden han gikk i førsteklasse. I dag er han 17 år og har begynt på videregående skole!

Les mer

Første skoledag

Da var første skole dag vel overstått. Skolen spiller en veldig viktig rolle i et barns liv. Skolen er med på å forme hvordan barna våre vil bli som voksne. Her i Norge tar vi skolegangen for gitt! 

Les mer

Det har aldri vært morsommere å støtte en god sak!

Aldri vært på StandupAid før? Fortsatt usikker på hva det er? Ta en titt på videoen under og bli overbevist om at dette er en kveld du ikke kan gå glipp av!

StandUp Aid 2017

Les mer

De Gode Nyhetene

Den beste måten å hjelpe folk ut av fattigdom er ofte å la de hjelpe seg selv. Lær mer om hvordan Sabona gjør dette i denne episoden av De Gode Nyhetene fra Kavlifondet 

 

Les mer

God sommer!

Solfylte sommerdager i Norge og kalde vinterdager i Zimbabwe markerer at vi er halvveis inn i 2017. Det har vært et begivenhetsrikt halvår og vi er stolte over det vi har fått til sammen med dere!

Her er en kort oppsummering av noe av det viktigste som har skjedd det siste halvåret
Les mer

Ikke gå glipp av Standup Aid 2017!

Det er alltid fint å ha noe å glede seg til når sommeren er på hell - det er derfor ingen grunn til å vente med å kjøpe billetter til årets morsomste event! Sjekk ut komikerne og kjøp billetter HER.

Les mer

Hvordan en brønn blir til!

Hvis du følger Sabona på Facebook har du kanskje fått med deg vårens gladnyhet – Sabona holder i samarbeid med teamet på Fatima-klinikken på å bore en ny brønn som vil sikre stabil vanntilførsel til klinikken og dens pasienter! 

Les mer

Run for Sabona

Sabona ønsker å starte denne uken med å dele et fantastisk initiativ. Mille Opdahl og Linne Gudbrandsen skal snart løpe The Big Five Marathon i Sør Afrika! De har bestemt seg for å bruke oppladningen til maratonet til å hjelpe Sabona. 

Les mer

”En reise i Zimbabwe er en reise i kontraster og sterke inntrykk.”

Elisabeth Ruud Rønning, mor til programansvarlig i Sabona, besøkte Zimbabwe og Fatima-klinikken i februar i år sammen med familie og venner. Hun forteller om et land med store kontraster befolket med vennlige og positive mennesker. Oppholdet skapte varige minner.

”Stillheten på fødeavdelingen gjorde sterkest inntrykk på meg. En kvinne hadde ligget i fødsel i flere timer. Hun hadde svetteperler i ansiktet og et angstfylt uttrykk i øynene, men hun kom ikke med en eneste lyd. Det eneste som brøt stillheten var jordmors” PUSH! YOU HAVE TO PUSH!!” forteller hun.

Les mer

Hjelp oss med å utstyre fødeavdelingen på Fatima-klinikken!

Sabona har i mange år samarbeidet med Fatima-klinikken, som ligger i Lupane-distriktet i Zimbabwe, gjennom å bidra med medisiner og utstyr. Klinikken er likevel svært sparsommelig utstyrt og har store mangler. Klinikkens fødeavdeling ligger i en egen bygning som i dag er et tomt skall og som mangler strøm- og vannforsyning fra hovedbygningen. I tillegg mangler nødvendig utstyr for at fødeavdelingen skal fungere etter formålet. Sabona ønsker å bidra til å ferdigstille og utstyre fødeavdelingen slik at kvinnene i Lupane får et trygt og verdig sted å komme under graviditet og fødsel.

Les mer

Hva fikk vi til i året som gikk, og hva vi jobber med i 2017!

Det nye året er godt i gang og det er på tide med en liten oppsummering av hva vi fikk utrettet i 2016, samt en oppdatering på Sabonas planer i Zimbabwe for 2017. Utdanning, helse og ernæring er stikkord for våre fokusområder.  

Les mer

Hva skjer i 2017!?

Kjære Sabonavenner!


Et nytt år har startet og vi vil benytte sjansen til å takke alle som har fulgt oss gjennom 2016 og inn i 2017. Fjoråret var begivenhetsrikt og vi håper 2017 blir likedan. Vi har mye spennende på agendaen det kommende året og vi gleder oss til å ha dere med. 
Les mer

Utdanning er fremtiden

Møt Mayibongwe, en av våre elever på ungdomsskolen. Han har fått støtte fra Sabona til skolegang og helsehjelp siden han startet i 1.klasse. Se videoen under og hør hvorfor han mener utdanning er så viktig!

Les mer

En liten oppdatering på situasjonen i Zimbabwe

Vinteren nærmer seg slutten i Zimbabwe. En vinter som til tider har vært bitende kald med en kulde som oppleves helt annerledes enn kulden i Norge. Den setter seg i marg og bein, og det er vanskelig å finne steder å få varmen i kroppen. Inne er det minst like kaldt som ute og tidvis kjennes det helt uutholdelig. Nå har endelig sola begynt å varme igjen og gradene på gradestokken har begynt å stige.

Les mer

Sommerbrev

’Det er urettferdig!’ roper datteren min på snart 6. ’Veldig urettferdig, og det var ikke jeg som rotet!’ roper hun igjen, i tilfelle jeg ikke hørte første gang. Jeg trekker pusten dypt før jeg svarer: ’Nei’ sier jeg, ’at du må rydde rommet ditt, dét er ikke urettferdig. At du må rydde dine leker når andre har lekt med dem, dét er ikke urettferdig. At du ikke får en is før du har ryddet, det er i hvert fall ikke urettferdig! Vet du hva som er urettferdig?’ Det er lett å fyre seg litt opp når man først begynner og nå er det for sent: ’At mange barn ikke har en eneste leke, dét er urettferdig. At mange barn ikke har noe å spise og må legge seg sultne, dét er urettferdig. At mange barn ikke får gå på skole eller må flykte fra krig, dét er urettferdig det.'
Les mer

Velkommen til StandUp Aid på Latter 12. september

Sabona har for 12. året på rad gleden av å invitere til StandUp Aid - Norges flotteste standup-show - som går av stabelen mandag 12. September kl 19.00 på Latter. I år har vi også et ekstra hyggelig tilbud – ta med venner, famile eller kollegaer til en helkveld på Latters restaurant hvor dere får en 3 retters meny til prisen av 2 retter, og avslutt med å le resten kvelden med ekstra god samvittighet!

Billetter (kr 300 + avg. kr 25) kjøpes på latter.no eller billettservice. For gruppebestilling middag/billetter, kontakt Latter per mail eller telefon - mail@latter.no / 23 11 88 00

Les mer

Kjære faddere,

Vi har dessverre hatt problemer med postvesenet i Zimbabwe og beklager så mye at noen har opplevd å få brev/pakker i retur. Vi håper vår nye postadressen vil hjelpe - hvis du brevveksler eller sender pakker til ditt fadderbarn, vennligst bruk denne adressen fremover:

Sabona Trust
PO Box 2723?
Bulawayo? 
ZIMBABWE

Les mer

Ny postadresse i Zimbabwe

Kjære faddere,

Vi har dessverre hatt problemer med postvesenet i Zimbabwe og beklager så mye at noen har opplevd å få brev/pakker i retur. Vi håper vår nye postadressen vil hjelpe - hvis du brevveksler eller sender pakker til ditt fadderbarn, vennligst bruk denne adressen fremover: Sabona Trust PO Box 2723? Bulawayo? ZIMBABWE
Les mer

De mange hindrene

De mange hindrene

Vanskelighetene er mange for Zimbabwes unge. Tekst og foto: Teresa Grøtan, Kavlifondet. image – Welcome visitors, welcome visitors! Åtte kvinner i burgunderfargede skjørt og hvite t-skjorter (noen fra en norsk jazzfestival) møter oss med sang, klapping og dans i det vi kommer til landsbyen Dopota, der organisasjonen Sabona først startet arbeidet sitt og fortsatt jobber. Kvinnene er med i en sygruppe som lager skoleuniformer og fletter kurver for salg.
Les mer

Vil skape vekst i Zimbabwe

Vil skape vekst i Zimbabwe

Etter en skolegang der motivasjonen var å få mat, er Delight Moyo i dag student på universitetet. Nå er motivasjonen tanken på å skape en bedrift som kan hjelpe lokalsamfunnet. Tekst og foto: Teresa Grøtan, Kavlifondet. image
Les mer

Finn din favoritt og bli med på auksjon!

Kjære Sabonavenn, I forbindelse med Giraffe 16 fikk vi i år inn mange fine donasjoner fra bedrifter, kunstnere, designere og artister - her er det noe for enhver smak. Bli med på nettauksjon og støtt Sabonas arbeid – her ser du premiene du kan by på: www.giraffeball.no/auksjon Send bud på mail til marianne@sabona.no, budene oppdateres på nettsiden frem til auksjonen stenger 10. Mai kl 20.00, så følg med! Alle budvinnere kontaktes på mail 11. mai.
Les mer

5 dager igjen til Giraffeball - du kan enda kjøpe billett!

Kjære Sabonavenn,

Det er kun 5 dager igjen til verdens beste søndagsmiddag på Oslo Plaza kl.18.00 søndag 17. april! Vi har fremdeles plasser igjen, bli med på å løfte stemningen i taket og gjøre årets Giraffeball til det beste noensinne! Billetter kan kjøpes på billettservice, eller mail marianne*sabona.no for booking/faktura. image
Les mer

Side 1 av 9   >  >>

Meld deg på vårt nyhetsbrev: