Artikler

Kyllingproduksjon - Lyst kjøtt for en lysere fremtid

Kyllingen. Godt likt av mange. Den er også viktig for å bekjempe fattigdom og underernæring hos de som har aller minst i verden.

Les mer

Standup Aid 20. september 2021

Gladnyhet: 20. september arrangeres Standup Aid for 17. år på rad!

Les mer

Nyhetsbrev nr. 1 - 2021

SULT ELLER KORONA?

Pandemien er ute av kontroll i Zimbabwe. Sykehusene fylles, 19. januar var til da den dødeligste dagen, da Covid-19 tok 60 liv. Men registeringen av både smittede og døde av Covid 19 i Zimbabwe er kraftig underrapportert, da de færreste testes og mange dør hjemme eller før de når sykehusene. De har ikke råd til testene. 

Les mer

Julebrev 2020

 

Tusen takk for ditt viktige bidrag i år!
På vegne av alle i Sabona ønsker vi deg en god julefeiring, og vi ser frem til et nytt spennende år sammen i 2021. 

Les mer

Rosenvilde bygger brønn

 

Elevene har tatt et stort steg og satt et mål om å samle inn nok penger til en brønn.

"Det gir glede å vite at de skal få tilgang på rent vann og mat."

Les mer

FOR SABONA MOT KORONA

Støtt to gode saker i én: Kjøp antibak av Sabona!

Les mer

Nyhetsbrev november

 

Sabona fortsetter å skape – tross sult, tørke og pandemi

Les mer

Standup Aid 14. september 2020

Kjære venner og samarbeidspartnere

Sabona har for 16. året på rad gleden av å invitere til Standup Aid - Norges flotteste standup-show - som går av stabelen mandag 14. september med forestillinger kl. 18.00 og 21:00 på Latter.

Les mer

UTLYSNING: Prosjektforslag for utviklingssenter

 

Har du kompetanse innen ventilasjon, vann og sanitær eller elektro?

Ingeniører Uten Grenser (IUG) ser etter frivillige til et team på 3 ingeniører som ønsker å bidra med sin kompetanse i et spennende oppdrag fra Norge!

Les mer

Reisebrev - Sommer 2020

 

Ynghild var i Zimbabwe da Norge gikk i lockdown og dagene var fylt med uvisshet, da flyene ble kansellert, en etter en. Daglig leder, Elisabeth, satt oppe hele natten for å snakke med UD, flyselskaper og booke om billetter da hele Europa begynte å stenge flyplasser, i visshet om at Ynghild måtte komme seg hjem til en datter som ventet. 

Les mer

ERKLÆRER NASJONAL KATASTROFE I ZIMBABWE

Fredag kveld formidlet helseminister Dr. Obadiah Moyo på lokal TV til landets innbygger at den første pasienten med påvist COVID smitte, var registrert i Zimbabwe. Dette var en zimbabwer som returnerte fra reise til Rwanda. President Mnangagwa erklærte nasjonal katastrofe dager tidligere, etter at en britisk turist testet positivt i Victoria Fallene. Det er per i dag registrert tre smittede, hvorav én død som følge av COVID-19 i Zimbabwe, registrert i CSSE.

Les mer

Sabona, Vallers vindu ut mot verden

Sabona tok en prat med Valler videregående skole for å høre mer om hva de tenker etter at vi innledet et spennende samarbeid høsten 2018. 


Les mer

Reisebrev fra frivillige i Zimbabwe

Vi har vært to måneder i landsbyen Dopota i Zimbabwe, og for et opphold det har vært!

Les mer

Julebrev 2019

Kjære Sabonafamilien

God jul og godt nyttår! Takk fra oss til dere!

Les mer

Johan H. Andresen jr. – om Sabona og sosialt entreprenørskap i Zimbabwe

I dette videointervjuet forteller Johan H. Andresen jr. om hva som særlig gjør sosialt entreprenørskap vellykket. Og ikke minst hvorfor kriserammede Zimbabwe er et egnet sted å drive viktig grasrotarbeid, noe Sabona har gjort siden 2001.

 

Les mer

15-års jubileum for Standup Aid!

Tusen takk til alle som kom på årets Standup Aid! Med fantastiske komikere og et enda bedre publikum ble det et perfekt 15-års jubileum! Vi har allerede begynt å glede oss til neste år, håper vi ser deg der!

Les mer

Jonas Bergland og Ole Soo reiste ned som frivillige

I samarbeid med Sabona, samlet sykepleier Ole Soo og lege Jonas Bergland inn store midler til medisiner og utstyr som mangler i våre områder i Zimbabwe. Videre reiste de ned til Dopota og bidro til behandling av over 200 pasienter. Tusen takk for deres bidrag!

Les mer

Syklonen Idai

I mars traff syklonen Idai voldsomt i østre deler av Zimbabwe og mange ble hardt rammet. I den forbindelse har Sabona sendt ned klær og medisiner for å hjelpe ofrene. Klær donert fra Bergans ble i slutten av mars delt ut til mange av dem som har mistet alt de eier. Stor takk til Agathe og Rudos for hjelp til koordinering og utdeling av klærne.

Les mer

Reisebrev - "It never rains for the poor, it only pours"

Vi gikk inn i 2019, hvor sårt trengt regn uteble og avlinger tørket ut. Prisstigninger som resulterte i verdens høyeste bensinpris førte til at folket tok til gatene. Den 15 mars traff syklonen Idai, Zimbabwe. Vi var da på vei med lege Jonas Bergland og Ole Soo som skulle jobbe frivillig. Sabona Trust ba om hjelp til å bidra også til flomofrene. Alle i Zimbabwe bidro med det lille de kunne. Sabona har sendt viktig nødhjelp i form av klær og medisiner til de som ble rammet hardest i tillegg til å jobbe hardt for å opprettholde våre prosjekter de siste månedene. Tusen takk til alle som har bidratt, uten dere hadde det ikke vært mulig. Dere er med på å gjøre verden til et bedre sted!

Les mer

StandUp Aid 16. september 2019

StandUp Aid har 15 års jubileum den 16. september!
Med kremen av komikere, overraskelser og en spennende auksjon ønsker vi deg med på feiringen! 

Billetter ligger ute for salg så vær rask å sikre deg billett i dag. De går fort unna!

Les mer

Sabona søker praktikanter!

Bærekraftige prosjekt – Lokal utvikling – Fokus på positivitet

Ønsker du å skaffe deg spennende og relevant erfaring innenfor bistand og utvikling? Ønsker du å gjøre noe meningsfylt samtidig som du selv bygger CV? Ønsker du å ta ansvar for viktige prosjekt som fører til konkrete og bærekraftige resultater?

Les mer

Julebrev 2018

Kjære Sabonafamilien

Vi hadde ikke klart oss uten deg!

Les mer

Sabona trenger flere engasjerte praktikanter

Ønsker du å lære mye og hjelpe andre. Bli med! Sammen utgjør vi en stor forskjell.  

Les mer

Admincontrol støtter Sabonas nye "Development Centre"!

Admincontrol har støttet Sabonas arbeid i flere år. Vi er meget takknemlige for å ha dem som bedriftspartner og for alt de gjør for oss!People picking tomatos

Les mer

Side 1 av 8   >  >>

Meld deg på vårt nyhetsbrev: