Grønnsakshager

Rent vann gir muligheter! Brønnene gir også kapasitet for vanning av nye grønnsakshager og andre aktiviteter som produksjon av murstein. Grønnsaker er en kilde til ernæring og viktig i den langsiktige planleggingen av utviklingen av lokalsamfunnet.

Grønnsakshagene er bygget opp med enkle vanningssystemer som er knyttet til en brønn eller en tank. Nå får flere muligheten til å dyrke frem spinat, gulrøtter, salater, kål og andre grønnsaker. Frukttrær som mango, papaya og appelsiner har gitt en variasjon til de ville fruktene. Hvitløk er også blitt introdusert som en rik næringskilde. Støttegruppen for HIV/AIDS har egne hager for de syke og eldre, noe som har bidratt betraktelig til å gi bedre og styrket helse.

Rapporter fra de lokale helseklinikkene sier at etableringen av sikre vannkilder med tilgang på rent vann også har en positiv effekt på hygiene, sanitær og hindring av spredning av sykdommer, som igjen er avgjørende for god helse.

Sabona har også bidratt med inngjerding av grønnsakshager for å unngå at elefanter tråkker ned og ødelegger frukten og grønnsakene i hagene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev: