Kultur og miljø

Sabona har siden oppstart arrangert mange konserter og kulturopplevelser for menneskene i Zimbabwe. Sammen har vi klart å skape en arena der alle i lokalbefolkningen kan delta og samles rundt konsertopplevelser. Spesielt rundt juletider har det vært fokus på å tilby landsbybefolkningen musikk, dans og teaterarrangementer som til vanlig stort sett er forbeholdt de som bor i byene.

Sabona støtter også idretten i Zimbabwe da vi mener dette er viktig for å skape litt glede og moro i hverdagen. Støtte til utstyr, drakter og midler til å være med i turneringer er eksempler på hvordan Sabona har bidratt til å skape idrettsglede i en ellers dyster hverdag. I tillegg til å ha gitt mange lag muligheten til å delta i turneringer innenfor både netball og fotball har Sabona til og med arrangert en fotballturnering selv! Turneringen var en stor suksess og 6 lag deltok.

Gjennom Foretaksfondet eller “Small Business Fund” har Sabona støttet entreprenører i lokalsamfunnet. Sabona har tatt imot søknader fra lokalbefolkningen og støttet forskjellige foretak. Det er utarbeidet retningslinjer for hvilke foretak som vil motta støtte, og foretakene som støttes bør ha merverdi for lokalsamfunnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev: