Sygrupper

Ideen om sygrupper kom etter at 30 kvinner i landsbyen Kulisumpula ønsket å skape sin egen arbeidsplass. I dag syr de skoleuniformer for fadderordningen til Sabona og lager kurver for salg gjennom HG Collection i Norge. De har bygget sitt eget verksted som er landsbyens store stolthet.

Kulisumpula Women's Group mål da de startet opp var å: 

  • Inspirere lokalbefolkningen til å starte egne prosjekter
  • Skape arbeidsplasser
  • Jobbe mot fattigdom

Det har de klart! I dag har de skapt sine egne arbeidsplasser, de tjener sine egne penger, de har inspirert to andre kvinnegrupper til å starte opp sine prosjekter, og de har inspirert mennene i landsbyen til å starte sitt eget verksted! Kvinnegrupper i Kujatana og Zaman har også, gjennom støtte fra Sabona, fått arbeidssted og nødvendig utstyr til å starte egne sygrupper. Dermed er det nå tre velfungerende sygrupper i Zimbabwe som gir kvinnene en meget kjærkommen inntekt. 

Sygruppene skaper arbeidsplasser der kvinner fletter kurver som blir solgt blant annet i norske butikker, og de syr skoleuniformer som blir brukt i fadderordningen vår og solgt til foreldre og skoler. Systuene er avhengige av symaskiner som ikke går på strøm. Dette har Sabona også bistått til og det har blant annet blitt sendt ned mange gamle Singer symaskiner. Kvinnene får opplæring og trening fra innleide syersker og de eldre lærer bort tradisjonelle måter å lage produkter på. Dermed videreføres den helt unike måten å lage kurvene på til nye generasjoner. Prosjektet innebærer også kurs i produktdesign, markedsføring og salg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev: